ביטחון

ביטחון אישי

ביטחונכם האישי, התושבות והתושבים בעיר, הוא הבסיס לניהול אורח חיים תקין. עם כניסתי ללשכת ראש העיר הצהרתי שבנושא הזה לא יהיו פשרות – כי עיר שאין בה ביטחון היא עיר שלא תוכל לצמוח לעולם. המאמץ והמשאבים שהשקענו באופן עקבי במלחמה בפשיעה, בחיזוק הביטחון האישי ובהידוק שיתוף הפעולה עם משטרת ישראל, הניב תוצאות שכולנו יכולים להיות גאים בהן: על פי נתוני הלמ"ס, פתח תקווה זינקה למקום השני בארץ בתחושת הביטחון הכללית מבין הרשויות הגדולות, עם 91.8%, בצמוד לבני ברק, עם 91.9%. "ביתך הוא מבצרך" מבחינתנו אינה רק סיסמה – כך כולנו צריכים להרגיש בעיר שלנו.

כך ביצענו את המהפך בתחום הביטחון האישי והמלחמה בפשיעה:

ביטחון אישי פנימי

הכפלת התקציבים לביטחון אישי:

תקציב השמירה והביטחון, הכולל אבטחת מוסדות חינוך, כמעט הוכפל בשנים האחרונות – ובשנת 2023 הוא עומד על כ־57 מיליון שקלים.

פריסת מצלמות אבטחה והקמת המשל"ט:

פרסנו מאות מצלמות אבטחה ברחבי העיר, על מנת לנטר ולתת מענה מיידי למקרי ונדליזם ופשיעת רחוב. לצד זאת, הקמנו את מרכז השליטה העירוני, שפועל לצד המוקד העירוני ונותן שירות אבטחה 24/7 לטובת צפייה במאות המצלמות הפרוסות ברחבי העיר.

הגדלת מצבת כוח האדם של אנשי הביטחון:

הגדלנו באופן משמעותי את מצבת כוח האדם ותגברנו את מערך הסיירות, לרבות סיירת שטחים פתוחים, סיירת האופנועים, סיירת למניעת שפיכת פסולת בשטחים בפתוחים וסיירת לילה. זאת, נוסף על תגבור מערך הרשות לביטחון קהילתי, הכולל פעילויות הסברה עם בני נוער, יצירת מערך מתנדבים שמסיריים בלילות בשכונות השונות, ועוד.

תגבור השיטור העירוני:

במסגרת הידוק שיתוף הפעולה עם משטרת פתח תקווה, תגברנו באופן משמעותי את השיטור העירוני על מנת לתת מענה מהיר לכל אירוע שמצריך התערבות משטרתית.

חיזוק ההיערכות לאירועים ביטחוניים:

הגדלנו את צוותי החילוץ העירוניים (יחידות הסע"ר), הרחבנו את תוכניות ההיערכות למצבי קיצון ומוכנות בחירום, שדרגנו את אחזקת המקלטים הציבוריים, שדרגנו את החמ"ל העירוני, התקנו מיגוניות במרחבים הציבוריים ובגני הילדים, ועוד.

היערכות בקורונה:

במהלך תקופת הקורונה הושקעו משאבים רבים ותקציבים משמעותיים בפעילויות שוטפות שמטרתן לשמור על בריאות התושב, באמצעות סלי מזון, פעילות שוטפת מול האוכלוסייה המבוגרת, הקמת מערך סיוע של עובדי עירייה בנושאים שונים שהיו נדרשים בתקופת הסגרים, פעילות ענפה בתוך בתי הספר שמנעה הדבקות, ועוד. פתח תקווה היתה מבין הערים הבודדות שבהן הוקמו שני מתחמי דרייב־אין, וזאת נוסף על היקף חסר תקדים של מתחמי בדיקות וחיסונים שנפתחו בעיר, חלקם במתחמים עירוניים שהרשות גייסה לטובת הנושא. פעילות הרשות והקצאת המשאבים הוכיחו את עצמן בהיקף תחלואה נמוך יחסית לשאר הערים הגדולות בישראל. מחקר שנערך על ידי האוניברסיטאות חיפה והעברית בקרב תושבי שמונה הערים הגדולות בישראל, בדק את מידת שביעות הרצון של התושבים מתפקודן של הרשויות המקומיות בתקופת מגיפת הקורונה, ובמסגרתו נמצא כי עיריית פתח תקווה זכתה להערכה הגבוהה ביותר.