מרכז העיר

מרכז העיר

מרכז העיר סבל שנים רבות מהזנחה – ואליה התווספה בעיית המסתננים, שמצאו בו מקום להשתקע. השילוב של ההזנחה ועם כמויות המסתננים ההולכות וגדלות פגע באופן משמעותי באיכות החיים ובביטחון האישי של תושבי האזור. כשנכנסתי ללשכת ראש העיר שמתי לעצמי ולעיר כולה מטרה – לשנות את המצב העגום הזה לפני שנגיע לנקודה שבה הוא יהיה בלתי הפיך. בחמש השנים האחרונות השקיעה העירייה בפרויקטים רבים באזור לב המושבה, כדי לתת לתושביו את רמת החיים שהם ראויים לה, לפתח אותו ולמשוך אליו משפחות צעירות.

 
כך עשינו את זה:

מרכז העיר פנימי

התחדשות עירונית:

קידמנו בחמש השנים האחרונות מגוון פרויקטים משמעותיים במרחב מרכז העיר. בין היתר חידשנו את מדרחוב ההגנה־קציר, ושדרגנו את רחוב חובבי ציון, את השוק העירוני ואת השוק הקטן בסמוך לבית הכנסת הגדול, ואת הרחובות בר כוכבא וספיר. הקמנו מעונות סטודנטים ברחוב איכילוב וכפר סטודנטים ברחוב גוטמן, בית קפה בסמוך לבניין העירייה לכיוון רחוב חיים עוזר, ועוד.

חיזוק תרבות הפנאי במרכז העיר:

הבאנו את בית הספר למוזיקה רימון אל היכל התרבות. יזמנו והוצאנו אל הפועל אירועי פנאי מרכזיים במרכז העיר, לרבות העדלאידע ואירועי קיץ בחניון העירייה ובכיכר המייסדים, סיורי וינטג' בעסקים ותיקים וסיורים קולינריים, אמנות רחוב, פתיחת באסטה 43 בשוק העירוני והפקת הופעות במקום, שימור בית הספר פיק"א המיתולוגי לטובת מוזיאון חוויתי ע"ש יוסל ברגנר, ועוד. כמו כן, פתחנו את מתנ"ס לב המושבה וקידמנו את תוכנית כיכר התרבות.

מסמך מדיניות למרכז העיר:

מסמך המדיניות שיזמנו מייעד את רחוב בר כוכבא להיות ציר עירוני ראשי בנפחים גדולים, שכולל עד ארבע קומות מסד של מסחר ותעסוקה, שטחי ציבור ומגדלי מגורים בתמהיל מרובה דירות קטנות לאוכלוסייה הצעירה. כמו כן, המסמך מייעד את רחוב שטמפפר להיות רחוב ראשי במרכז העיר, ובקרבתו יתוכננו קומת מסחר ושתי קומות תעסוקה, שעל גביהן בניין מגורים בתמהיל מרובה דירות קטנות. המסמך מייעד את רחוב פינסקר להיות רחוב משני ברמת השכונה, השומר על אופי בנייה מרקמית עם חזית קומת קרקע מסחרית בתמהיל דירות בינוניות. רחוב פרומקין הוא רחוב מקומי שמשרת בעיקר את תושבי השכונה, ושמאופיין בבנייני מגורים בני שלוש עד שמונה קומות. מסמך המדיניות מייעד את רחוב פרומקין לשמור על אופיו כרחוב פנים־שכונתי, שמאפשר מעבר לרחובות הפנימיים וששומר על אופי הבנייה המרקמית הקיים, ובשימוש למגורים בלבד.

על פי המסמך שיזמנו, מערך שטחי הציבור הפתוחים ישומר וייווצרו חיבורים בין רחובות ומוקדי עניין שונים, במטרה לעודד הליכה רגלית ולייצר תנועת עוברים ושבים בכל המתחם, באמצעות כך שלא ייווצרו "חצרות אחוריות" המזמינות הזנחה.