בעלי חיים

בעלי חיים

אנחנו אוהבים את בעלי החיים שלנו והם חלק אינטגרלי מהנוף של העיר – אבל במקביל, עלינו לדאוג למעטפת מקצועית, בריאותית ומוסרית שמספקת מענה לכל הצרכים של ההולכים על ארבע. בשנים האחרונות דאגנו לחזק את האגף לרווחת בעלי החיים והשירות הווטרינרי, כמו גם את ממשק העבודה מול העמותות הפועלות לרווחת בעלי החיים. את כל אלו לא היינו מצליחים לעשות ללא שיתוף הפעולה שלכם – הבעלים של בעלי החיים.

אלה הדברים המרכזיים שקידמנו בנושא בעלי החיים בעיר:

בעלי חיים פנימי

מניעת מחלת הכלבת:

חיסוני כלבת – חיסון חובה מגיל 3 חודשים ואחת לשנה למשך כל חייו של הכלב. כל מחלקה וטרינרית בעיר ריכזה את הנושא בתחומה. יש גם פיזור של חיסוני כלבת אוראליים לחיות בר (אחת לשנה). דאגנו להסגרת כלבים נושכים – הסגר למשך עשרה ימים מלאים מיום הנשיכה. לכלב שמוחזק עם חיסון בתוקף ועם רישיון, ניתן לאשר הסגר כלבת ביתי בתנאים מגבילים. כמו כן, לכדנו כלבים משוטטים וחיזקנו את הטיפול בחתולי רחוב – כל חתול רחוב שנלכד עובר סירוס או עיקור ומקבל חיסון כלבת. גם חתולי רחוב פצועים או חולים משוחררים בחזרה לרחוב לאחר עיקור או סירוס וחיסון כלבת.

הנגשת חיסוני הכלבת:

דאגנו למתן חיסונים נגד כלבת במהלך שישה ימים בשבוע. כמו כן, שש פעמים בשנה אנחנו מבצעים חיסוני כלבת בשכונות העיר, בכל פעם במקום אחר, כדי להגיע אל כולכם.

טיפול בתלונות הציבור בנושא בעלי חיים:

כל תלונה שמתקבלת במוקד העירוני 106 הקשורה בבעלי חיים נבדקת. למשל – תלונות על כלבים שמוחזקים בשטח ציבורי, כלבים מסוכנים ללא מחסום פה, כלבים שבעליהם משחררים אותם, חיות בר פצועות (יונקים) ועוד.

חיסונים אוראליים:

דאגנו לפזר אחת לשנה פתיונות כלבת אוראליים לחיות בר, בשטחים פתוחים ובהיקף העיר. תוך כדי הפיזור סימנו באפליקציה היכן פוזרו החיסונים. כשחיית בר נוגסת בזה – החך שלה נשרט או נפצע ונוצרת הגנה.

ימי אימוץ:

ערכנו ימי אימוץ בתדירות גבוהה בסיוע העמותה המקומית שלנו, וגם בעצמנו בחצר הכלבייה העירונית.

פארקים לכלבים:

פארקים לכלבים הפכו לדבר נפוץ והכרחי בעיר שלנו. העברנו את כל הפארקים לדשא סינתטי, ויש גם פארקים עם חלוקה לכלבים קטנים. לאחר הקדנציה האחרונה יש בפתח תקווה 25 פארקים כאלו, ועוד שתי גינות חתולים.